Wijnen

Afknippen druiven Druiven verzamelen
In de wijngaard zijn 4 verschillende soorten druiven aangeplant. De druiven worden bij de vinificatie apart verwerkt tot wijn, waardoor dus vier verschillende wijnen ontstaan. De wijnen krijgen de naam van de druif, die is gebruikt bij de vinificatie. Hieronder worden de vier druiven en hun wijnen besproken.

Witte wijnen

Rivaner: een kruising van Riesling en Chasselas. De Rivaner rijpt vrij vroeg en geeft een milde bloemig geurende wijn met een verfijnd muskaatbouquet. In Duitsland is deze druif bekend onder de naam Müller Thurgau. Deze wijn is zeer geschikt als aperitief.

Riesling: een druivenras dat al in het Rijnland werd verbouwd tijdens de late middeleeuwen. Het is een druif die langzaam rijpt en die op Hoeve Nekum pas eind oktober of begin november wordt geplukt. De Rieslingdruiven geven frisse fruitige wijnen met een klein beetje restzoet die uitstekend te combineren zijn met visgerechten. De Rieslingwijn is geschikt om gedurende langere tijd te bewaren, waarbij de voor de Riesling zo typische gôut de petrol ontstaat.

Auxerrois: een oud druivenras, dat vermoedelijk uit Lotharingen afkomstig is. De naam komt echter van het graafschap Auxerrois (Auxerre, Chablis). Deze druif is zeer geschikt voor de Limburgse bodem en het Limburgse klimaat. De Auxerrois geeft een mooie volle aromatische wijn die uitstekend te combineren is met asperges.

Bestel snel en eenvoudig wijn via onze website »

Rode wijn

Pinot-Noir: deze zeer beroemde druif komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en wordt tegenwoordig in veel wijnbouwgebieden verbouwd. De kwaliteit van de geoogste druiven is meestal hoog. De wijn wordt voor de rijping tijdelijk in houten vaten opgeslagen. Onze Pinot-Noir kun je het beste vergelijken met een rode wijn uit het Ahrdal of de Elzas. Deze wijn past heel goed bij gevogelte zoals fazant.

Bestel snel en eenvoudig wijn via onze website »