Rosé

De smaakvolle pinot noir rosé van Hoeve Nekum

Onze frisse, volle Pinot Noir Rosé laat zich uitstekend serveren bij salades of op het terras. Zoals de naam al zegt, is dit een rosé van de beroemde pinot noir druif. Deze druif komt oorspronkelijk uit de Bourgogne. Door de gunstige weersomstandigheden in het Jekerdal lukt het ons echter om de druiven ook in Limburg te laten groeien. De pinot noir rosé is tevens de enige rosé uit ons assortiment.

De productie van pinot noir rosé

Net als onze rode wijn, wordt onze rosé van pinot noir druiven gemaakt. De schil van de pinot noir druiven worden voor de rosé echter korter geweekt. Daardoor komt er minder kleur uit de druivenschil vrij dan bij rode wijn, en krijgt de rosé haar typerende kleur. De rosé wijn van Hoeve Nekum is volledig geproduceerd met de pinot noir druif.

Pinot Noir rosé serveren

Onze rosé past goed bij salades en andere lichte gerechten. Denkt u bijvoorbeeld aan Italiaanse salades en tonijnsalade. Daarnaast kunt u de rosé goed serveren bij zachtere kazen. De rosé heeft een fruiting bouquet met aroma’s van kersen en aardbeien. Een heerlijke, volle smaak waar u niet gauw op uitgekeken raakt.

Rosé wijn bestellen bij Hoeve Nekum

U kunt de pinot noir rosé online bestellen bij ons, of bij ons langskomen op het wijngoed in Maastricht. In onze vestiging voorzien wij u graag van persoonlijk advies en helpen u bij het uitzoeken van een heerlijke pinot noir rosé. Wanneer u in onze shop bestelt, geldt er een minimum bestelwaarde van 6 flessen (dit hoeft niet van dezelfde wijn te zijn). Uw bestelling wordt gratis verzonden met DHL. De levertijd is 3-5 dagen. Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Stuur dan een e-mail info@hoevenekum.nl of vul het contactformulier in. Wij beantwoorden uw bericht zo snel mogelijk.

Actieve filters

Heeft u nog vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen of uw vraag stellen via het contactformulier.

Contact